Nyheter

121125

Sedan Facebook kom har sidan varit sorgligt ouppdaterad, jag ska försöka göra något åt det framöver. Idag nöjer jag mig med att vi snart kan summera ett fantastiskt framgångsrikt år för våra king charles spaniels.

Cavamirs Grodprinsessa fyllde 11 år i augusti och har under året lagt till en massa titlar till sitt namn, hon är numera SEUCH DKUCH FINCH NORDCH NORDVV-11 DKVV-12 NORDVV-12! Hon blir mer excentrisk för varje dag som går....

Grodans vackra dotter-dotter Cavamirs Ängsull är sparsamt utställd men har trots det hunnit få meriterna för nordiskt och internationellt championat! I år var hon dansk vinnare i Herning och Norsk Vinnare i Lilleström. Ägare är Emma Svendsen i Norge.

Grodans stilige barn-barns-barn Cavamirs Lakritstroll har härjat vilt i ringarna hela året med sin ägare Rassmus Wahlstedt. Han är ännu för ung för att få ut sin championattitel, men har travat svenska cert på hög så länge... dessutom har han cert och CACIB i Danmark och Finland, och har hunnit skaffa sig titlarna NORDJW-11 DKW-12 NORDW-12.

Dessutom har Cavamirs Rana Rosso, Cavamirs Pors och Cavamirs Stormhatt fått sina svenska championtitlar under året.

090920

Sofie Eriksson och Cavamirs Miss Elton hade en succédag i Avesta igår: cert BÅDE i agilityklass och hoppklass! Nu vågar jag börja se fram emot att skryta om en agilitychampion från kenneln.

På SCKCS utställning i Skåne förra helgen blev SUCH Cavamirs Eriador bt-R och Cavamirs Georgia O'Keefe kom fyra i öppen klass. Joakim Ohlson dömde.

090906

Vi hade en riktigt fin dag i Högbo idag, för domare Kirsti Lummelampi, Finland. Resultat för king charles: Bäst i rasen: CH Cavamirs Prinsessan Tuvstarr (Karlsson!), bästa valp: hennes son Cavamirs Pors, bästa veteran: hennes morbror CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up.

Bland cavaliererna vann Cavamirs Shopaholic juniorklassen och tilldelades HP, CH Cavamirs Gucci fick HP i veteranklassen.

090830

Stort grattis till Sofie Eriksson och Cavamirs Miss Elton (Mysan) som vunnit sitt första cert i agility, hoppklass. Mysan har gott påbrå när det gäller agility, Sofie har med framgång tävlat med hennes mamma Cavamirs Highland Mist. Hennes mormorsmor, Cavamirs Highland Heather, deltog i inte mindre än sex ungdoms-SM tillsammans med sin ägare Frida Andén, främsta framgången var ett silver i lag (då dubblade Frida i laget och hade även med Cavamirs Mary Stuart!). Det är kul med aktiva valpköpare som visar att cavalierer är mångsidiga hundar.

Även på king charles-sidan har vi grattis att dela ut! Mona Segerström har varit ute med gamla fina Morfuss (CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up), som blev BIR i Köping och bästa veteran i Vallentuna. I Vallentuna var det också debut på "riktig" utställning för hennes lille "Kvitten" (Cavamirs Pors) som blev bästa valp!

090710

Cavamirs Kikker blev champion idag, vann cert och BIR i Tvååker för Rune Lysgaard, Norge.

090405

Våra ljuvliga king charles-valpar börjar växa till sig och bli personligheter!

 

Cavamirs Ängsull "Ullis"

 

 

Cavamirs Kaveldun

 

 

 

Cavamirs Pors "Skräp"

 

 

 

 

Cavamirs Stormhatt

 

 

090303

Vi har king charles-valpar! Stiliga "Karlsson" (CH Cavamirs Prinsessan Tuvstarr) fick den 5/2 en kull med Windsor Bit O'Magic Royalist, en amerikansk tricolour-hane på tillfälligt besök i Finland. Längst upp två bilder på den enda tjejen, därefter hennes tre bröder.

 

 

 

 

 

 

081214

Ännu ett år går mot sitt slut. Vi har under hösten förlorat ännu en av våra små vänner - Ella somnade in för någon månad sedan och vi saknar henne fortfarande något alldeles hemskt. De övriga gör sitt för att hålla oss igång. Lakritstrollet (Amourette-D'ete De La Rivierosie) var över till Åland och vann finsk cert, därmed är hon nu nordisk utställningschampion. Doris (CH Cavamirs Eriador) dotter Cavamirs Shopaholic är 4 månader och ska ut på lite valputställningar, och Karlsson (CH Cavamirs Prinsessan Tuvstarr) har just kommit hem efter en resa till Finland, vi får se om det kommer något resultat av den resan om sisådär två månader.

Vi önskar alla vänner God Jul och Gott Nytt år!

080818

Lite bilder på våra nytillskott!

Och lite fler bilder... "Jojo" (Cavamirs Georgia O'Keefe) och Lakrits är rätt fina ihop, inte sant?

 

080730

Vi har fått cavaliervalpar! Doris (SUCH Cavamirs Eriador) har fått en kull om 1 hane och 4 tikar, samtliga blenheims. Den stolte fadern heter Tradesman Viktor.

080721

Världens bästa Karlsson (Cavamirs Prinsessan Tuvstarr) vann sitt tredje cert, dessutom CACIB och BIR (nå, hon var enda charlie....) i Köping igår för domare Rune Lysgaard från Norge. Svensk champion - och hon är utställd fem gånger!

080617

Vår kära charlieflicka Cavamirs Prinsessan Tuvstarr ("Karlsson" när hon vill vara inkognito...) tycks ha bestämt sig för att visa oss vilka idioter vi varit som inte ställt ut henne tidigare. I helgen var hon på sin fjärde utställning, alla dessa inom en månad dessutom, och vann sitt andra cert. Dessutom fick hon CACIB av sympatiske Carlos Saevich. "Morbror Morrfuss" (CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up) var bästa hane och BIR.

Stort tack till Mona och Björn Segerström (Morrfuss ägare) för handlinghjälp och fotografi!

 

 

Karlsson tjusar morbror i örat... ber om ursäkt för oskarp bild,
men det blev inte bättre med min telefon!

"Morrfuss" har dessutom ett alldeles färskt friskintyg
på hjärta och ögon, daterat 080613!

 

080611

Vi har haft en riktigt trevlig helg i Vänersborg! På SKKs utställning på lördagen fick SUCH Cavamirs Gucci CK i veteranklass av Mrs Diane Fry, kennel Amantra. Lakrits (CH Amourette-D'ete De La Rivierosie) blev BIM och fick sitt första svenska CACIB av holländske domaren Rony Doedijns.

På söndagen hade KCA specialutställning och firade sitt 25-årsjubileum. Mrs Fry dömde, och våra hundar hade fina placeringar:
- Cavamirs Kikker vann unghundsklassen med CK, blev BHKL-4 och fick sitt andra cert
- Cavamirs Prinsessan Tuvstarr vann öppen klass med CK och var BTKL-R, en placering från sitt andra cert...
- CH Cavamirs Grodprinsessa var fyra i championklass med CK
- CH Amourette-D'ete De La Rivierosie var reserv i championklass med CK


 

 

080525

Några bilder från Österbybruk

080524

En bra dag i Österbybruk idag! Annukka Paloheimo dömde king charles, en ras hon själv haft sedan 70-talet. Cavamirs Prinsessan Tuvstarr (Karlsson) fick cert och CH Amourette-D'ete De La Rivierosie (Lakrits) blev BIR - och sedan också utplockad i gruppfinalen!

080420

Äntligen goda nyheter, vi har fått en ny champion! I Västerås igår fick Amourette-D'ete De La Rivierosie (Lakrits!) sitt tredje svenska cert och kan nu tituleras dansk och svensk champion! (hon är utställd 4 gånger i officiell klass, tre gånger i Sverige och en gång i Danmark...) domare var Jouko Leiviskä från Finland. Bästa hane och BIR blev en annan b/t snygging, Ch JR Iron Maiden zur Alten Schmiede.

 

080326

Det här är en sån där uppdatering som jag bara inte vill göra. Ibland känns det lite väl orättvist, det här livet. Vår älskade lilla charlieflicka Pyttan finns inte mer. Förra tisdagen undersöktes hon med magnetröntgen och vi fick det vi sedan någon månad misstänkt bekräftat, hon hade syringomyelia. Pigg, glad och fullkomligt symptomfri december när hon ställdes ut i Stockholm (se nedan), de första tecknen kom krypande i januari, och de sista veckorna var hon bara ledsen och deprimerad. Det känns fullständigt jävligt, den enda trösten är att nu har hon inte ont längre. Och kanske, kanske har det fört något gott med sig, det att fler får kunskap om sjukdomen och är öppna och ärliga nog att berätta vad de vet och vad de ser eller har sett på egna hundar.

Goda nyheter: vi fick igår färska hjärtintyg på Cavamirs Kookaburra, Cavamirs Eriador, Cavamirs Grodprinsessa, Cavamirs Prinsessan Tuvstarr och Amourette-D'ete De La Rivierosie.

080204

Årets första uppdatering blir ledsam... vår kära gråhund Dixie jagar numera på de sälla jaktmarkerna.

 

071223

Julen bankar på dörren, men jag måste hinna med en uppdatering i stökandet...

Förra helgens utställning i Stockholm, med Shealagh Waters som domare för charlies, var en trevlig dag. Cavamirs Kikker vann juniorklassen med HP och tituleras numera Nordisk Juniorvinnare 07. Cavamirs Grodprins at Turn-Up, Grodprinsessa och La Petite Grenouille (Pyttan) fick alla CK och bra placeringar. För första gången visade vi uppfödargrupp med King Charles spaniel, denna belönades med HP.


Uppfödargruppen: Grodprinsen, Grodprinsessan, Pyttan och Kikker

Annars har det inte blivit så många utställningar för oss under 2007 - vi får väl se om vi kan ändra på det kommande år. Världsutställningen hägrar!

Som vanligt bjöd det gågna året på både glädje och sorg. Till den senare kategorin räknas att vi nyligen förlorade vår älskade Ch Cavamirs Highland Myrtle. "Myrra" som skulle ha blivit 14 år nu i julhelgen var pigg och hjärtfrisk in i det sista, men blev hastigt sjuk.

071111

På Sydskånska Kennelklubbens stora valputställning i Malmö idag, var Cavamirs Kikker BIR-valp! Kikker ägs av Gunvor Bertram, Åstorp, men visades av sin pappas uppfödare Nellie Zweigel. Domare var Ing-Marie Hagelin.

BIR-valp Cavamirs Kikker, BIM-valp Sky Fire´s Sweet Rose

En något suddig, men dock dokumenterande bild av lakritstrollet Amourette-D'ete De La Rivierosie från Herning! Vi ska ta oss samman och ta lite bilder av henne framöver...

BIR DKUCH SUCHCharlie Bay King Bhumibol, BIM Amourette-D'ete De La Rivierosie, visad av Rassmus Wahlstedt

 

071103

Vårt söta lakritstroll Amourette-D'ete De La Rivierosie (king charles) har varit på äventyr i Danmark, Herning. Cert, CACIB och BIM för domare Ove Germundsson, som för övrigt hade ett gott öga till henne redan när hon var valp, han hade henne utplockad i BIS-valp i Högbo förra sommaren. Stort tack till Rassmus för hjälpen!

071102

På utställningen i Växjö idag tog Cavamirs Kikker (king charles) sitt första cert! Domare var Cristian Stefanescu från Rumänien.

071002

Vi har ett färskt hjärtintyg på Myrra! Det är ett besked som kan glädja när det gäller vilken hund som helst, men vår älskling Myrra (SUCH NUCH Cavamirs Highland Myrtle) blir FJORTON ÅR i december!! Även i övrigt är hon pigg, rask och matfrisk, nåde den av barn, barnbarn eller barnbarnsbarn som inte äter upp sin mat fort nog, om "tant Myrra" är i närheten...

Med till veterinären var också hennes barnbarn Ch Cavamirs Gucci. Friskt hjärta även där, skam vore väl annars, hon är ju rena ungdomen. Just fyllda åtta år...

070910

Dags för lite nyheter! Sommaren har gått och vi har varit på utställningar nästan varje helg, dock inte med våra hundar... Nu i slutet av den intensiva säsongen har vi ryckt upp oss lite, och det är "plattnäsorna" som varit i farten.

Cavamirs Rana Rosso (ägare Eva Basnet) debuterade i valpklass på SDHKs utställning i Högbo Bruk och blev bästa valp för domare Karl-Erik Johansson. En vecka senare var det syrrans tur, Cavamirs La Petite Grenouille (Pyttan)blev bästa valp båda dagarna i Helsingborg, och hennes mamma SUCH Cavamirs Grodprinsessa var BIM båda dagarna. På SDHKs utsällning som dömdes av Mery Chantal var dessutom Pyttans pappa CH Bedecan Happy Jokerman BIR och BIS-3, en riktig familjefest alltså!

 

BIR och BIM på SDHK i Helsingborg

 

 

Stolta föräldrar med sin vackra dotter

 

 

070320

Äntligen fungerar bilduppdateringen igen! Bilderna på när våra valpar firade våren finns i Fotoalbumet.

 

"De nya" cavaliervalparna är nu drygt en vecka, och mår förträffligt. Deras mamma "Ronja" har nu fått bild och stamtavla på sidan med våra tikar. Där finns nu också en färskare bild på Cavamirs Black Orchid.

 

Nya bilder av Ch Cavamirs Grodprins at Turn-Up finns  HÄR.

 

070314

Cavamirs Allure har fått tre black and tan valpar! Stolt fader är Cavamirs Black Sabbath. Bilder kommer...

De "stora" valparna har firat vårens ankomst med att ha ett härligt vårrus ute i trädgården. Trädgården är STOR och världen är spännande!

Vi har många fina bilder, men tyvärr fungerar inte uppdateringarna idag, jag försöker lägga in dem någon av de närmaste dagarna.

 

070211

King Charles-valparna har börjat upptäcka världen! Världen är en spännande plats, syskonen är roliga att leka med, och någonting verkar finnas även på andra sidan hagens galler - andra hundar (ibland kommer de in och hälsar på!) och en massa trevliga människor...

                     

              
    
Cavamirs Rana Rosso                                                                     Cavamirs La Petite Grenouille

 

                 
     Cavamirs Frosken                                                                            Cavamirs Kikker

 

Cavaliervalparna tar ännu det lilla lugna och sover mest. Mammas sällskap är bäst, och världen utanför lådan är inte så där väldigt intressant. Än!

                  

                 
    Cavamirs Frodo The Ringbearer                                                       Cavamirs Lady Galadriel

 

070126

              

              
         Cavamirs Rana                                                                                                                Cavamirs La Grenouille

                              
                    Cavamirs Kikker                                                                                                               Cavamirs Frosken


Cavamirs Galadriel och Cavamirs Meriadoc Brandybock (kanske!)

 

070122

Ch Cavamirs Eriador, "Doris", har fått två valpar med Ch Hackensack Midsummer Theme, en tik och en hane!

 

070118

"Grodynglen" hänger med!

 

Vi har fått en bild på pappan till valpkullen. Ch Bedecan Happy Jokerman. Stilig ung man!

Cavaliernyheter: CH Cavamirs Gucci (7,5 år) och Cavamirs Black Tulip (10 år) har färska hjärtintyg på hjärta u.a. På tal om äldre, pigga hundar vill vi också passa på att gratulera CH Cavamirs Highland Myrtle, Cavamirs Highland Thistle och Cavamirs Highland Bracken, som fyllde 13 år den 28/12!! Bilden tagen i somras.

 

CH Cavamirs Eriador är dräktig med CH Hackensack Midsummer Theme, och hon förväntas valpa nästa vecka. Vi ser mycket fram emot den här kullen!

 

070115

Ett nytt år. Under hösten hade vi en valpkull, Cavamirs Kookaburra fick fem valpar med  Ch Boeroendi v.'t Burgstse Hof. De är nu lyckligen utflyttade till sina nya hem! På bilden Cavamirs Georgia O'Keefe.

 

Ch Cavamirs Grodprins at Turn-Up kunde efter att ha blivit BIR på Hund 2006 lägga ytterligare en titel till de tidigare: Svensk Vinnare -06!

 

Och sist men inte minst: Ch Cavamirs Grodprinsessa har just nedkommit med en kull valpar efter Ch Bedecan Happy Jokerman! Två tricolorpojkar, en blenheimflicka och en rubyflicka. Mor och barn befinner sig i skrivande stund väl!

 

060821

Sommaren börjar ta slut, liksom utställningssäsongen. Högbo 3*international blev en härlig helg för oss! Lilla "Mimi" eller "Lakritstrollet" (Amourette-D'ete De La Rivierosie) blev Bästa valp alla tre dagarna, dessutom BIS-3 valp under Dan Ericsson på fredagen. Ch Cavamirs Moa M fick CK och blev bästa veteran alla tre dagarna, och CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up blev BIR på söndagen.

17/8 blev Lakrits 9 månader, 19/8 debuterade hon i juniorklass - och vann sitt första cert i Nyköping för Steven Seymore, Australien. På lördagen kom det andra för Elsbeth Clerk, Schweiz.

CH Cavamirs Eriador, "Doris" var bt-4 i Nyköping för Steven Seymore, och BIM i Norrköping för debuterande rasspecialisten Jan Törnblom!

 

 

060617

Fina framgångar på SCKCS utställning i Avesta idag! Gamla fina "Elle-belle" (CH Cavamirs Estelle) blev bästa veteran och bästa tik-2, lillflickan "Doris" (CH Cavamirs Eriador) blev bästa tik-3! Domare var Barry Embleton, UK.

Gratulationer också till CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up (ägare Mona Segerström) som vann ännu ett BIR i Österbybruk. Där visade också Maya Hedlund sin Cavamirs Black Anemone till första pris i juniorklassen. De hade även framgång i barn med hund.

Cavamirs Squirrel har fått en dotter med CH Campanards Gandalf at Vesta. Lilla "Mia" (Cavamirs Bohemia) är nu fem veckor och håller som bäst på att upptäcka världen!

060423

ÄNTLIGEN vår, firade detta med att ta bilder på både "rumpetroll" och "lakritstroll" ute i solskenet. Finns i Fotoalbumet.

Doris och Ella var i Västerås och fick CK av Bengt-Åke Bogren, Doris slutade dagen som tvåa i bästa tik-klass.

I king charles-ringen blev "Morrfuss" (CH Cavamirs Grodprins at Turn-Up) BIR!

060312

Doris (Cavamirs Eriador) vann cert, CACIB och blev champion i Malmö! Domare var Paul Stanton.

"Rumpetrollen" (grodyngel på norska!) mår fint, Kejsargrodan har flyttat till Mona Segerström i Uppsala, Lille Prinsen bor hos Chantal Dumortier i Frankrike, och Tuvstarr och Prins Hatt är kvar hemma. Hemma finns dessutom lakritstrollet "Mimi" - mer information och bilder kommer inom kort!

060112

Allt väl med grodynglen, som flyttat ner i "stora vida världen" och begåvats med leksaker. Världen är spännande och kartläggning pågår! Nya bilder i Fotoalbumet .

051225

Grodynglen firade sin första julafton igår. Alla fyra mår bra, nya bilder i Fotoalbumet .

051221

Tyvärr är det bara fyra av "grodynglen" kvar, två hanar dog efter några dagar. Några bilder finns i Fotoalbumet .

051212  

Vi har fått "grodyngel"! Ch Cavamirs Grodprinsessa nedkom igår med en kull blenheimvalpar, fem pojkar och en flicka. Bilder på mor och barn, samt "idolbilder" av den stolte fadern Ch Contrariwise Café Au Lait, hittar du i Fotoalbumet under "Nya bilder".

                   

051112 Det har "strulat" med uppdatering av sidan, så här kommer en massa nyheter på en gång!
Valparna har flyttat hemifrån, alla utom Black Orchid, som ska stanna i familjen. Hon har nu förärats en egen plats på cavaliertikarnas sida!

Innan valparna flyttade hemifrån kom vännerna Maria och Roine förbi med sin son, tvåårige Jacob. Jag vet inte vem som var mest förtjust, Jacob eller valparna!

puss.JPG (66770 bytes)  

I Fotoalbumet finns fler bilder på Jacob och valparna.

Förhoppningsvis ska det bli fler valpar i huset i början av december, Grodprinsessan har varit till Finland...

Apropå Grodprinsessan, hon vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till brorsan, Cavamirs Grodprins at Turn-Up, som ställdes ut i Köpenhamn och  via vinsten där fick lägga till titlarna Köpenhamnsvinnare -05 och Internationell utställningschampion (ska bekräftas av FCI).

Doris (Eriador) och Ella (Estelle) ställdes ut  i Sundsvall 8-9/10. Ella fick CK i veteranklass båda dagarna, Doris var fjärde bästa tik på lördagen.

Sofie Eriksson har ställt ut sin Cavamirs Miss Elton, bland annat i Högbo där hon fick HP i juniorklass.

I övrigt har jag uppdaterat sidan Domare, det är ju så att Erna-Britt inte längre är ensam i familjen om att vara auktoriserad domare!

 

050806 Vi har fått valpar!

Cavamirs Easter Witch och Cavamirs Black Sabbath har blivit föräldrar till en kull om fyra b/t-valpar, två hanar och två tikar.

Utställningshelgen utspelade sig på skilda håll. Erna-Britt tog Estelle (Ella) till Askersund, där hon blev bästa veteran på SCKCS utställning under domaren Heather Lamont, Irland. Sara tog med sig Eriador (Doris) till Svenstavik, där Doris erövrade sitt andra cert genom att vinna unghundsklassen och bli tvåa bästa tik under domaren Rune Lysgaard, Norge.

 

050730 "Doris", Cavamirs Eriador, hade en fin helg, inte i Avesta som jag skrev förut, utan i Alfta!

På lördagens special var hon tvåa i unghundskonkurrensklassen med CK, på söndagen vann hon klassen och var tvåa bästa tik. Domare på specialen var David Flynn, på kennelklubben Britta Roos-Börjesson.

Madelene hade med sig unga Kookaburra för miljö- och utställningsträning, och de blev tvåa i barn med hund.

Cavamirs Miss Elton och Cavamirs Duke Elton, ägare Sofie Eriksson och Gunilla Olsson, fick första pris i juniorklass, "Dacke" fick dessutom CK.

 

050705 Bild på Madelene och Gucci, från utställningen i Avesta där de vann barn med hund.

 

Stort tack till Lena för bilden!

 

050704 En fin utställningshelg i Piteå!
Erna-Britt åkte norrut med "Doris" och vår King Charles Grodprinsessa. Doris vann cert, cacib och BIR för Magnus Hagstedt, Grodan fick cacib och BIR för Agneta Pamp.
050621 Utställningsresultat från SCKCS i Avesta, domare var Lorraine
Hughes, kennel Loranca i Wales. Vi hade med oss Cavamirs Eriador, Estelle och Gucci. "Doris" (Eriador) fick hp i unghundsklassen, Gucci fick CK och slutade som reserv i bästa tikklassen. Ella visades av elvaåriga Madelene, fick CK och blev bästa veteran! I barn med hund visade Madelene Gucci, och de vann klassen. Bilder kommer förhoppningsvis snart!
050525 GRATTIS till Erna-Britt som har utökat sitt domarregister
med en ny ras: shih-tzu!

 

050524 Lite utställningsresultat från helgen som gick:

Cavamirs Eriador, Gucci och Estelle ställdes ut på SCKCS utställning i Vallentuna. Gucci och Estelle fick CK i sina klasser, Eriador fick ett första pris.

 

Cavamirs Miss Elton, ägare Sofie Eriksson, ställdes ut på Gästriklands Kennelklubbs inofficiella utställning i Gävle, där hon blev BIR-valp och placerades trea i gruppen.

 

050519 Man kan vara både snäll, snygg och duktig!
Detta bevisade vår fina gråhundshane Ch Dahlholmens Kaliber idag,  ännu en gång. Inte nog med att han är framgångsrik på utställningar, i vintras gjorde han ett rekordbra älgprov - 94,5 poäng! Och idag har han tillsammans med uppfödare och delägare Pär Dahl gjort ett godkänt BJÖRNPROV.

Andra trevliga nyheter: "Morrfuss" var BIM i Österbybruk och fick ännu ett CACIB. Och Sara klarade med godkänt resultat kennelklubbens preparandkurs för blivande exteriördomare. Nu är det "bara" tjänstgöring i ringarna kvar innan auktorisation på cavalier, king charles och engelsk springer.

050429 Till att börja med måste jag berätta att det dessvärre inte blev några gråhundsvalpar. 

Dixi fick förlösas med kejsarsnitt, tre av valparna var döda och den enda som levde vid födseln dog ett dygn senare. Trist och en stor besvikelse, just nu hoppas vi att Dixi ska krya på sig igen. 

Roligare nyheter kommer från förra helgens utställning i Västerås, där Cavamirs Eriador (junior) och Cavamirs Kookaburra (unghund) ställdes ut. Bägge fick CK, vilket vi är glada för. 

I rapporten från "Lilla Stockholm" glömde jag att skriva om en annan av våra uppfödningar, nämligen Ch Cavamirs Grodprins at Turn-Up (Morrfuss), som blev BIR ännu en gång.

 

050412 Välkomna till en ny hemsida!
Eftersom vi faktiskt var den första svenska cavalierkenneln som hade en sida på nätet, känns det lite fånigt att vår sida har varit så primitiv de senaste åren. Nu är vi i alla fall tillbaka med en "anständig" sida igen, jag hoppas att du uppskattar besöket och kommer tillbaka fler gånger!
På hundfronten finns också en del nyheter att förmedla. För att börja med cavaliererna, så ställdes vår juniortik Cavamirs Eriador (namnet är som en del av er förstår en hyllning till vår stamtik Eriadors Bettina!) på "Lilla Stockholm" för Magnus Hagstedt. CK och BT-R blev resultatet, som vi är mycket nöjda med. SUCH Cavamirs Gucci var BT-4.

wpeE.jpg (5129 bytes)

Gråhundarna var i Heby på älghundklubbens utställning, Ch Dahlholmens Kaliber var BIR och hans mamma CH Dahlholmens Dixi var BIM! För Dixis del var det sista utställningen på ett tag,  hon är parad och vi går i spänd förväntan. Tänk att höra trampet av små gråhundscavamirer!

Förhoppningsvis ska vi även utöka beståndet av King Charles framöver, men om detta är alltför tidigt att sia...